Rakenna & Remontoi -messut, Vantaa - Oletko rakentamassa, remontoimassa, sisustamassa tai vasta suunnittelemassa? Vai kuulutko taloyhtiön hallitukseen?

ESIINTYJÄT 2020

Muutokset aikatauluihin mahdollisia.

Perjantai 24.1. (taloyhtiöpäivä)

11.30-12.00

Asunto- ja kiinteistönkaupan riitojen välttäminen ja ennakointi – esimerkit

Markus Talvio, toimitusjohtaja, OTM, JuriNet Oy Lakiasiaintoimisto

Me kiinteistöjuristit näemme ikävimmätkin yllätykset, kun unelmakoti kauppojen jälkeen osoittautuukin täydeksi pommiksi. Miten se on mahdollista kerta toisensa jälkeen? Miksi kiinteistöjuristit ovat niin työllistettyjä ja miksi riitoja on niin paljon? Millainen on turvallinen asuntokauppa? Tietoiskussa käydään läpi esimerkein ainakin yhtä oikeustapausta ja annetaan vinkkejä ja neuvoja siitä, miten sinä voit välttää riidat ja ongelmat, eli ennakolta toimia niin, että ongelmilta vältyttäisiin. Täysmittainen oikeudenkäynti, joka kestää vuosia, on monelle perheelle taloudellinen katastrofi…

12.00-12.30

Hyvää isännöitsijää etsimässä

Pekka Sviili, yhteyspäällikkö, LKV, LVV, Realia Isännöinti Oy

Hyvään isännöitsijään kohdistuu paljon odotuksia. Hänen tulisi olla tavoitettavissa 24/7 ja kommunikoida sujuvasti asukkaiden kanssa. Tulisi tuntea talotekniikka, hallita taloudenhoito ja toteuttaa taloyhtiön hallituksen toimeksiannot. Laadukas isännöintipalvelu pitäisi kuitenkin saada puoli-ilmaiseksi. Tässä tiivistetysti toiveet, jotka ovat nousseet esiin tavattuani hallituksia 65 eri taloyhtiöstä, joissa harkitaan nykyisen isännöitsijän vaihtamista Realia Isännöintiin. Miten Realiassa näihin toiveisiin vastataan?

12.30-13.00

Elementtirakentamisen hyödyt putkiremontissa

Perttu Havulehto, hankekehityspäällikkö, Uponor Suomi Oy

Uponorin linjasaneerauksista vastaava hankekehityspäällikkö Perttu Havulehto käy läpi erilaisten linjasaneerausmenetelmien vahvuuksia ja heikkouksia sekä vaikutuksia remontin kestoon ja kustannuksiin. Esityksessä pureudutaan myös menetelmien soveltuvuuteen eri saneeraustarpeiden ja rakennustyyppien näkökulmista.

13.00-13.30

Lisärakentaminen – mahdollisuus rahoittaa taloyhtiön remontit

Janne Paasimies, toimitusjohtaja, LKV, YKV, Kahdeksas päivä Oy

Taloyhtiön tulevat remontit rasittavat yhtiön osakkaita huomattavilla kustannuksilla ja usein joudutaan jopa luopumaan omasta kodista, koska remonttikustannuksiin tarvittavia varoja ei löydy. Lisärakentaminen taloyhtiössä saattaa ratkaista tämän ongelman ja rahoittaa parhaissa tapauksissa jopa kokonaan tulevat remontit. Mitä jos seuraavassa taloyhtiön remontissa ei tarvittaisikaan osakkaiden rahaa ollenkaan?

Kahdeksas päivä Oy messuilla osastolla 7 B.

13.30-14.00

Helppo ovipuhelinjärjestelmän modernisointi myös saneerauskohteissa

Kari Pulkkinen, tuotemarkkinointipäällikkö, ABB Oy

Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Ovipuhelimen avulla voit varmistaa tulijan henkilöllisyyden ennen kuin avaat oven. Myös vanhoihin kerrostaloihin on mahdollista toteuttaa nykyaikainen ovipuhelinjärjestelmä, ja saneerauksessa voidaan helpoimmillaan hyödyntää vanhan soittokellojärjestelmän kaapelointi. Modernissa järjestelmässä videoyhteys ovelta voidaan siirtää mobiililaitteeseesi. Myös avaimeton kulku on mahdollista järjestää turvallisesti, ilman että talon ovikoodi leviää vieraiden tietoon. Tule kuuntelemaan ja kysymään lisää!

ABB Oy messuilla osastolla 31 D.

14.00-14.30

Mitä uusi keittiö maksaa ja kuinka voit vaikuttaa sen hintaan

Tuija Jylhä, Keittiömaailma

Keittiön hinta koostuu useasta tekijästä. Esimerkiksi pelkällä työtason materiaalivalinnalla voi olla tuhansien eurojen merkitys hintaan. Keittiösuunnittelija kertoo, mistä keittiön hinta muodostuu ja miten voit helpoiten vaikuttaa keittiön hintaan.

Keittiömaailma messuilla osastolla 15 B.

14.30-15.00

Ilmanvaihtosaneerauksen avulla energiasäästöä ja asumistyytyväisyyttä

Ali Aaltonen, koulutuspäällikkö, Vallox Oy

Kerros- ja rivitalojen ilmanvaihtosaneeraus tarpeenmukaiseksi ja helppokäyttöiseksi huoneistokohtaiseksi järjestelmäksi merkitsee energiatehokkuuden lisäksi asumistyytyväisyyden kasvua. Rahallista säästöä saadaan myös rekisteröimällä ilmanvaihtokoneet maksuttomaan pilvipalveluun, jolloin teknistä apua pystytään antamaan etäyhteydellä.

Vallox Oy messuilla osastolla 16 A.

15.00-15.30

Lämmityksen energiansäästöt voi saavuttaa ilman isoja remontteja

Petteri Londen, myyntipäällikkö, Wattinen

 Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Kodeissa on aina sopiva lämpötila, energiaa säästyy eikä asukkaiden tarvitse luopua kuin vanhoista termostaateista. Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan elämäänsä sopivaksi. Wattinen pitää toivotun lämmön ja korjaa lämmitysjärjestelmän epätasapainoisuutta tekoälyyn kytkettyjen älytermostaattien avulla.

Lauantai 25.1.

11.00-12.30

Jokakodin sisäilma – mitä olisi hyvä tietää asumisterveydestä ja vastuista

Sisäilmayhdistys järjestää messulauantaina totutun paneelin, jossa aiheena on tällä kertaa ”Jokakodin sisäilma – mitä olisi hyvä tietää asumisterveydestä ja vastuista”. Panelisteina Mikko Näppä Suomen Radonhallinta Oy:stä, Hannele Rämö Asumisterveysliitto Aste ry:stä, Mervi Ahola Sisäilmayhdistyksestä sekä Jussi Laaka Jussi Laaka Oy:stä. Paneelia vetää tekninen asiantuntija ja rakennusterveysasiantuntija Tuula Syrjänen OP Toimitilapalveluista.

Sisäilmainfopiste / Sisäilmayhdistys ry messuilla osastolla 20 D.

12.30-13.00

Yksilölliset pintamateriaalit lattiasta kattoon

Minna Tuomisto, Decorativi

Sisustuspinnoitteilla saadaan aikaan persoonallinen ja tyylikäs koti lattiasta kattoon. Erikoistekniikoilla tehdyt pinnat ovat aina uniikkeja taideteoksia, joiden viehätyksenä on aito kädenjälki. Decorativin Minna Tuomisto puhuu luennossaan muun muassa luonnonmukaisista ja ympäristöystävällisistä materiaaleista, joilla luodaan yksilöllisiä ratkaisuja koteihin ja jotka sopivat kaikenlaiseen rakentamiseen.

Decorativi messuilla osastolla 25 A.

13.00-13.30

Salaojat asuintalossa – perustietoa tarpeesta ja remontoinnista

Timo Röyskö, Torsten Salaojaremontit

Miksi salaojien kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota? Miten salaoja- ja sadevesijärjestelmän kuntoa voi itse arvioida? Jos salaojat eivät toimi, minkälaisia ongelmia voi seurata? Näihin kysymyksiin antaa vastauksia Timo Röyskö Torsten Salaojaremonteista. Periaatteiden lisäksi käydään läpi nykyaikaisen salaojaremontin eri vaiheet.

Torstenholm HC Oy messuilla osastolla 3 E.

13.30-14.00

Ilmanvaihto 1940-1990-luvun omakotitaloissa

Jarmo Mustonen, toimitusjohtaja, SisäilmaCenter Oy

Oletko koskaan miettinyt, millainen hyvä sisäilma on ja mitä se tarkoittaa? Ei moni muukaan ole, sillä sisäilmaan ei kiinnitä huomiota, ennen kuin siinä on ongelmia.

Ikävä kyllä yhä useampi suomalainen kärsii huonosta sisäilmasta. Eri tutkimuksien mukaan jopa 600 000–1 100 000 suomalaisessa asunnossa on huono sisäilma, monesti ilman, että asukkaat edes huomaavat sitä. Huonoon sisäilmaan nimittäin tottuu valitettavan helposti. Sisäilman merkitys on suuri, sillä me vietämme keskimäärin 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa, pienet lapset ja vanhukset enemmän.

SisäilmaCenter Oy messuilla osastolla 2 G.

14.00-14.30

Mitä uusi keittiö maksaa ja kuinka voit vaikuttaa sen hintaan

Jonna Rönnberg, Keittiömaailma

Keittiön hinta koostuu useasta tekijästä. Esimerkiksi pelkällä työtason materiaalivalinnalla voi olla tuhansien eurojen merkitys hintaan. Keittiösuunnittelija kertoo, mistä keittiön hinta muodostuu ja miten voit helpoiten vaikuttaa keittiön hintaan.

Keittiömaailma messuilla osastolla 15 B.

14.30-15.00

Kodin suojaa vuosikymmeniksi kokonaisvaltaisella kattoremontilla

King of Roofs 2020 -voittaja

Kattoremonttia ei voi tehdä vähän sinne päin, sillä katto suojaa kotiasi vuosikymmeniä. Tavoiteikä uusitulla katolla on noin 50 vuotta ja siksi on tärkeää, että se tehdään huolella ja suunnitellaan juuri sinun kotisi tarpeisiin. Tapoja tehdä kattoremontteja on monia, mutta mikä on oikea juuri oikea sinun kodillesi? Tule kuuntelemaan King of Roofs 2020 -voittajan ajatuksia kattoremontista! He kertovat tuhansien kattojen kokemuksella miten tehdään onnistunut kattoremontti.

BMI Ormax messuilla osastolla 19 B.

15.00-15.15

Älypuhelin osana kodin lukitusta

Tomi Ek, toimitusjohtaja, Oviku Oy

Miten älypuhelin voi toimia osana kodin lukitusta tuomalla samalla turvallisuuden tunnetta kotona ja etänä? Kahden suomalaisen turvallisuusalan ammattilaisen kehittämä ja patentoima Oviku Nero-lukko on suunniteltu suomalaisiin oviin ja se on ainut jälkiasennuksena toimiva laite, joka tekee vanhasta lukostasi älylukon.

Oviku Oy messuilla osastolla 8 A.

Sunnuntai 26.1.

11.00-11.30

Terveyttä edistävää täyspuutalorakentamista

Jaakko Koponen, toimitusjohtaja, eKoti / EKC Oy

Kiinnostaako sinuakin puhdas sisäilma? Luonnonpuutalo on ekologinen, lämmin sekä luonnollinen vaihtoehto betoni- tai kivitaloille. Hengittävä, liimaton ja kemikaaalivapaa täyspuutalorakenne huolehtii luonnollisesta ilmastoinnista ja huoneilman kosteudesta. Jaakko Koponen kertoo luennossaan muun muassa täyspuutalon suunnittelusta, elinkaaresta ja kustannuksista.

eKoti messuilla osastolla 3 M.

11.30-12.00

Hengittävät rakenteet ja niiden toimintaperiaatteet

Juho Laaksonen, toiminnanjohtaja, Dynaamiset Rakenteet ry

 Esityksessä käydään läpi hengittävien rakenteiden olennaiset toimintaperiaatteet ja hyödyt, kuten ympäristövaikutukset sekä kosteustekninen toimivuus ja vikasietoisuus.

Ympäristövaikutukset ovat nousseet ilmastonmuutoksen myötä valintoihin voimakkaasti vaikuttaviksi tekijöiksi. Esityksessä annetaan työkaluja ympäristöväittämien arviointiin sekä omien tavoitteiden mukaisten valintojen tekemiseen. Rakenteiden toiminnan perusteiden ymmärrys auttaa valinnoissa ja rakenneominaisuuksien hyödyntämisessä.

Hunton Oy/Ab messuilla osastolla 29 A.

12.00-12.30

Terassit hyötykäyttöön ympäri vuoden

Vili Kiviluoma, myyntipäällikkö, Lumon Suomi Oy

Terassien käyttöä mukavuutta tuovana lisätilana häiritsee usein, etenkin Suomen olosuhteissa, vaihtelevat sääolosuhteet. Lumi, kylmyys, sade, siitepölyt ja kova tuuli voivat rajoittaa merkittävästi terassilla oleskelua ja sen sisustusmahdollisuuksia. Laadukkaasti toteutettu terassilasitus ratkaisee nämä ongelmat ja luo asumiseen uusia ulottuvuuksia. Ympärivuotisen käyttömahdollisuuden lisäksi lasitetulle terassille voit suunnitella sisustuksen oman tyylisi mukaan vuodenajasta riippumatta. Tule kuuntelemaan kuinka Lumon terassilasitus lisää asumisen mukavuutta, ja mitä tulee ottaa huomioon, kun terassin lasittaminen on ajankohtaista.

Lumon Suomi Oy messuilla osastolla 14 D.

12.30-13.00

Tule tutuksi www.hometalkoot.fi sivujen ja korjausten kustannusarviotyökalun kanssa

Kirsi Säkkinen, sisäilma-asiantuntija, Hengitysliitto ry

Hengitysliiton ylläpitämältä Hometalkoot.fi -sivustolta löydät käytännönläheistä tietoa mm. talojen huoltamisesta, riskirakenteista sekä kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisystä. Helppokäyttöinen kustannusarviotyökalu on vapaasti kaikkien käytössä ja sen avulla voit arvioida omakotitalosi tai kerrostaloasuntosi korjauksen kustannuksia. Kustannusarvion voit tehdä koko asuntoa tai vain tiettyä huonetilaa koskien.

Sisäilmainfopiste / Sisäilmayhdistys ry messuilla osastolla 20 D.

13.00-13.30

Aurinkosähkön mahdollisuudet

Paavo Uusitalo, asiakaspäällikkö, Suomen Aurinkotekniikka Oy

Luennossa käydään läpi aurinkosähköjärjestelmien toimintaperiaate, aurinkosähkön nykytilanne ja mahdollisuudet Suomessa sekä järjestelmän taloudellinen kannattavuus omakotitalossa.

Suomen Aurinkotekniikka Oy messuilla osastolla 2 H.

13.30-14.00

Yläpohjasaneeraus ja lisälämmöneristys omakotitaloissa

Aarni Seppänen, Villapojat Oy

Karkaako lämpö? Ovatko lämmityskustannukset suuret? Tuntuuko, että talosi ei viilene kesällä? Hukkaenergia on kallista kukkarolle ja haitaksi ympäristölle. Yläpohjavuodot ovat yleisimpiä, sillä yläpohjan kautta karkaa jopa 50 % talon lämmitysenergiasta. Kesällä jäähdytyslaitteet ovat suurella rasituksella, kun viileä ilma pääsee karkaamaan ja jäähdyttämään talosi yläpohjaa. Lisäeristämällä voit säästää jopa kolmanneksen lämmityskustannuksistasi. Tule luennolle kuulemaan, miten se tehdään.

Villapojat Oy messuilla osastolla 13 C2.

14.00-14.30

Näin onnistut keittiöhankinnassa

Pekka Sihvola, Keittiömaailma

Uuden keittiön hankinta on iso projekti. Päätöksiä on tehtävä useita ja asioita on katsottava monelta kantilta. Tule kuulemaan asiantuntijan seitsemän vinkkiä, joilla vältät yleisimmät virheet, joita uuden keittiön suunnittelussa tehdään.

Keittiömaailma messuilla osastolla 15 B.

14.30-15.00

Ilmanvaihto rintamamiestalossa

Jarmo Mustonen, toimitusjohtaja, SisäilmaCenter Oy

Millainen ilmanvaihto oli rintamiestalossa 50-60-luvulla ja mitä sen pitäisi olla nykypäivänä. Jarmo Mustonen kertoo messuluennossaan rintamamiestalon ilmanvaihdon korjaustoimenpiteistä sekä huonekohtaisesta lämmöntalteenotosta.

SisäilmaCenter Oy messuilla osastolla 2 G.

15.00-15.15

Älypuhelin osana kodin lukitusta

Tomi Ek, toimitusjohtaja, Oviku Oy

Miten älypuhelin voi toimia osana kodin lukitusta tuomalla samalla turvallisuuden tunnetta kotona ja etänä? Kahden suomalaisen turvallisuusalan ammattilaisen kehittämä ja patentoima Oviku Nero-lukko on suunniteltu suomalaisiin oviin ja se on ainut jälkiasennuksena toimiva laite, joka tekee vanhasta lukostasi älylukon.

Oviku Oy messuilla osastolla 8 A.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT