Rakenna & Remontoi -messut, Vantaa - Oletko rakentamassa, remontoimassa, sisustamassa tai vasta suunnittelemassa? Vai kuulutko taloyhtiön hallitukseen?
Rakenna & Remontoi -messut, Vantaa - Yleisön ja näytteilleasettajien arvostamat messut kokoavat Myyrmäki-halliin alan uusimmat tuotteet, palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut.

ESIINTYJÄT

Perjantai 26.1. (taloyhtiöpäivä)

11:30

Kellari kuivaksi

Isodrän myynti-insinööri Mikko Aalto, Muottikolmio Oy

Kellarin ulkoseinän lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytyksenä on täydellinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisuuden katkaisusta ja lämmöneristyksestä. Salaojarakennetta tarvitaan johtamaan ylimääräiset vedet maasta salaojajärjestelmään. Kapillaarisuuden katkaisu on välttämätön, jotta maassa kellarin ulkopuolella olevan kosteuden siirtyminen perusmuuriin voidaan estää. Kellarin seinän ulkopuolinen lämmöneristys on lämpimän kellariseinän ehdoton edellytys. Kun seinä on saatu kuivaksi, saadaan samalla aikaiseksi mahdollisen kosteusvaurion aiheuttaman kosteuden kuivuminen ja luodaan edellytykset seinän jatkuvalle kuivana pysymiselle.

Lisätietoja Muottikolmio Oy:n osastolta 14C.

12:00

Suunnitteluvaiheen merkitys hankkeen lopputulokseen

Osastopäällikkö Kari Uusikukka, Sitowise Oy

Sitowise Oy on asiantuntijayritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaiset rakennetun ympäristön suunnittelu-, asiantuntija- ja hankejohtamisen palvelut koko rakentamisen elinkaarelle.

Tietoiskun pitää osastopäällikkö Kari Uusikukka, jonka vastuualueena Sitowise Oy:ssä on taloyhtiöiden korjaushankkeet. Karilla on kokemusta kymmenien taloyhtiöiden hankkeista projektijohtajan ja valvojan ominaisuudessa. Hän on toiminut myös urakointipuolella putkiremonttien vastaavana työnjohtajana. Karilla on Fise Oy:n myöntämä Korjausrakentamisen Rakennuttajan pätevyys (Kor-RAP).

12:30

Miten teen turvallisen kiinteistökaupan?

Lakimies, Juha Saarimäki, JuriNet Oy Kiinteistöjuristit

Kiinteistönkauppa on yleensä elämän suurimpia kauppoja. Myyjä on saattanut asua omassa talossaan jopa vuosikymmeniä. Hän on remontoinut ja huoltanut taloaan mielestään hyvin, mutta silti mieleen hiipii ajatus siitä, että uskallanko myydä kiinteistön. Julkisuudessakin on paljon puhuttu esimerkiksi hometaloriidoista, joista riidellään jopa vuosikausia. Turvalliseen ja onnistuneeseen kiinteistönkauppaan voi ja kannattaa panostaa etukäteen.

Messuilla aiheesta puhuu JuriNet Oy:n lakimies Juha Saarimäki, joka on erikoistunut kiinteistö-, asumis- ja ympäristönjuridiikkaan. Juha on työskennellyt pitkään esimerkiksi Suomen Omakotiliitossa lakimiestehtävissä ennen yksityiselle asianajoalalle siirtymistä. Juhalle on kertynyt runsaasti kokemusta asunto- ja kiinteistökauppariitojen hoitamisesta.

13:00

Taloyhtiöt ja radon

Tarkastaja Olli Holmgren, Säteilyturvakeskus STUK

Radonia esiintyy kerrostalojen maanvastaisissa kerroksissa yhtä paljon kuin saman alueen omakotitaloissa ja rivitaloasunnoissa. Korkeita sisäilman radonpitoisuuksia löydetään koko ajan, jopa uusissa asuinrakennuksissa. Taloyhtiöissä asuntojen radonmittaukset kannattaa tehdä yhteisesti, jotta mahdolliset korjaukset voidaan suunnitella keskitetysti ja toteuttaa tehokkaasti.

Tarkastaja Olli Holmgren Säteilyturvakeskuksesta käy tietoiskussaan läpi radonmittauksiin ja radonkorjauksiin liittyviä asioita taloyhtiöiden näkökulmasta: radonin lähteet ja terveyshaitat, miten radonmittaukset kannattaa tehdä, radonkorjausmenetelmät lyhyesti, kuka vastaa radonkorjauksista?

Lisätietoja Sisäilmainfopisteen osastolta 20D.

13:30

Putkiremontti on oikea hetki siirtyä kulutusperusteiseen vesilaskutukseen

Myyntipäällikkö Tapio Rask, Verto Oy

Vuoden 2018 alusta lähtien Ympäristöministeriön asetus määrää huoneistokohtaiset vesimittarit asennettavaksi siten, että ne ovat helposti huollettavissa ja luettavissa. (Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistosta). Kuluttajalla on oltava mahdollisuus seurata mittaria helposti ja ilman työkaluja, riippumatta siitä, voidaanko mittaustietoja lukea kauko-ohjatusti (Mittauslaitteiden olennaiset vaatimukset)

Vedenmittaus- ja laskutus takaa asukkaille oikeudenmukaisen kohtelun vesikustannuksissa. Vedenkulutus vaihtelee asukkaiden kesken todella paljon. Tutkimusten mukaan kulutuspohjaiseen laskutukseen siirryttäessä vedenkulutus on jopa kolmanneksen vähäisempää kuin henkilölukuun perustuvassa laskutuksessa. Huoneistokohtaisen vedenmittausjärjestelmän avulla omaa vedenkäyttöä on helppo seurata. Kun näet suoraan oman tai perheesi kulutuksen, on myös veden säästäminen helppoa. Ja koska maksat vedestä oman kulutuksesi mukaan, veden säästämisen hyöty näkyy heti omassa kukkarossa.

Verto Oy:n myyntipäällikkö Tapio Rask avaa luennossa uusia määräyksiä sekä kertoo huoneistokohtaisen vedenmittauksen etuja. Tapiolla on aiheesta yli 25 vuoden kokemus.

14:00

Kaikki katot tarvitsevat huoltoa

Tuotepäälliköt Jukka Naakka ja Birgitta Pollari, Ormax Monier Oy

Onko huoltovapaata kattoa olemassa? Miksi kattoa tulisi huoltaa? Tiesitkö, että katto voi kestää 50 ja jopa 100 vuotta? Miten se on mahdollista? Onko peli menetetty, jos katolle ei ole tehty mitään kymmeneen vuoteen? Tule kuuntelemaan viimeisin tieto katon huollosta.

Messuilla tietoiskun pitävät Ormax Monier Oy:n tuotepäälliköt Jukka Naakka ja Birgitta Pollari. Naakka on insinööri (AMK) ja omaa 10 vuoden kokemuksen katoista. Pollari on rakennusmestari, jolla on takanaan 20 vuoden kokemus katoista.

Lisätietoja Ormax Monier Oy:n osastolta 19C.

14:30

Nykykeittiön mahdollisuudet ja innovaatiot

Päivi Eloranta, Keittiömaailma Espoo

Millaisia keittiötrendejä on Euroopassa ja miten trendit vaikuttavat kotimaisiin A la Carten ja Petran keittiömallistoihin ja keittiösuunnitteluun? Millaisia uusia innovaatioita, mekanismeja ja materiaaleja keittiöihin on tarjolla? Mitä ratkaisuja on tarjolla pienehköön keittiöön. Suunnittelun ja suunnitteluohjelman merkitys keittiön hankinnassa? Miten omilla valinnoilla voi vaikuttaa keittiön hintaan, remontin kustannuksiin ja miten keittiöremontti toteutetaan vaivattomimmin?

Lisätietoja Keittiömaailman osastolta 15B.

15:00

Asumismukavuutta ja energiansäästöä ilmanvaihtosaneerauksella

Koulutuspäällikkö Ali Aaltonen, Vallox Oy

Kerrostalojen ilmanvaihtosaneerauksessa on suuret energiansäästömahdollisuudet. Energiansäästöä ei saa tehdä asumismukavuuden kustannuksella vaan sitä parantaen. Raikas, vedoton ja pölytön sisäilma sekä mahdollisuus säätää oman asunnon ilmanvaihtoa kuuluvat tämän päivän asumiseen rakennuksen iästä huolimatta.

Messuilla luennoi Vallox Oy:n koulutuspäällikkö Ali Aaltonen, joka on työskennellyt ilmanvaihtoalalla 1980-luvun lopulta alkaen. Sinä ajassa rakentaminen on kehittynyt paljon ja ilmanvaihtojärjestelmät ovat muuttuneet painovoimaisista ja ilmalämmitysjärjestelmistä koneellisen poiston kautta nykyaikaisiin automaattisesti ohjautuviin lämmöntalteenottojärjestelmiin. Ilmanvaihdon ”toisella kierroksella” vanhimpia järjestelmiä jo saneerataan entistä energiatehokkaammiksi. Ali on nähnyt rakentamisen muoti-ilmiöitä menevän ja tulevan – myös uudelleen. Samoja virheitä ei kannattaisi kuitenkaan toistaa.

Lisätietoja Vallox Oy:n osastolta 16A.

Lauantai 27.1.

11:00

Kodin sisäilma – hyvän ylläpito ja huonon korjaaminen

Sisäilmainfopiste on vuonna 2002 perustettu, kuluttajille suunnattu neuvontamuoto. Sisäilmainfopisteen järjestöt järjestävät messulauantaina asiantuntijapaneelin. Paneelissa perehdytään kodin sisäilman laatuun, kosteus- ja homevaurioihin, terveyshaittoihin ja ongelmiin asuntokaupassa. Paneelin vetää Hannele Rämö, jolla on omakohtaista kokemusta hometalosta sekä sen tuomista terveydellisistä ja taloudellisista ongelmista. Mukana huippupanelistit. Jorma Säteri Sisäilmayhdistys ry, Siru Lönnqvist VVS Föreningen rf, Tuula Syrjänen OP toimitilapalvelut ja Olli Holmgren Säteilyturvakeskus STUK.

Lisätietoja Sisäilmainfopisteen osastolta 20D.

12:30

Minustako sähkön pientuottaja?

Liittymäpalveluasiantuntija Oskari Piispa, Vantaan Energia Sähköverkot Oy

Mitä tulee ottaa huomioon sähkön pientuotannossa ja miten se aloitetaan. Luennon pitää Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n liittymäpalveluasiantuntija Oskari Piispa.
Työssään hän neuvoo asiakasta pientuottajaksi ryhtymisessä projektin alkumetreillä ja lopulta antaa luvan järjestelmän kytkemiseen sähköverkkoon. Oskari on tehnyt insinöörityönsä liittyen pientuotantoon, joten aihe on hänellä lähellä sydäntä.

Lisätietoja Vantaan Energian osastolta 24A.

13:00

TYÖNÄYTÖS: Kalkkimaalit ja niiden erilaiset käyttömahdollisuudet

Toimitusjohtaja Markus Lehtimäki, Colornova Oy

 

13:30

Haiseeko talossa?

Rakennusterveysasiantuntija Hannele Rämö, Asumisterveysliitto AsTe ry

Rakennusterveysasiantuntija Hannele Rämö on tehnyt pienkiinteistöihin asumisterveyshaitan selvittämiseksi kosteus- ja homevaurioselvityksiä yli 20 vuoden ajan. Hannele on osallistunut rakentamisen ongelmien esiintuomiseen vuodesta 1995 alkaen, viimeisimpänä Terveiden tilojen vuosikymmen -hankkeeseen liittyvässä kansallisen sisäilmaohjelman työryhmässä. Koulutukseltaan Hannele on rakennusmestari ja VTT:n sertifioima rakennusterveysasiantuntija. Lisäksi hän on myös Asumisterveysliitto AsTe ry:n toiminnanjohtaja.

14:00

Nykykeittiön mahdollisuudet ja innovaatiot

Sanna Siik-Keskisarja, Keittiömaailma Tammisto

Tule, kuule ja näe sisustus- ja keittiösuunnittelija, sisustusbloggari Sanna Siik-Keskisarjan esitys ja vastauksia kysymyksiin: Millaisia keittiötrendejä on Euroopassa ja miten trendit vaikuttavat kotimaisiin A la Carten ja Petran keittiömallistoihin ja keittiösuunnitteluun? Millaisia uusia innovaatioita, mekanismeja ja materiaaleja keittiöihin on tarjolla keittiöihin? Mitä ratkaisuja on tarjolla pienehköön keittiöön? Suunnittelun ja suunnitteluohjelman merkitys keittiön hankinnassa? Miten omilla valinnoilla voi vaikuttaa keittiön hintaan, remontin kustannuksiin ja miten keittiöremontti toteutetaan vaivattomimmin?

Keittiömaailman osastolla uutuuksia, keittiösuunnittelua (ota mitat mukaan), kokkailua ja maistiaisia! Tervetuloa!

Keittiömaailman messuosasto on 15B.

14:30

ISOVER Insulsafe® Puhallusvilla – helppoa, kustannustehokasta ja vastuullista

Myyntipäällikkö Mika Pulkkinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser, Saint-Gobain Finland Oy

Tule kuulemaan, miten helppoa, kätevää ja kustannustehokasta yläpohjan lisäeristäminen ISOVER Insulsafe® Puhallusvillalla on. Luennon yhteydessä kerrotaan myös Insulsafe® Puhallusvillan ympäristövaikutuksista ja Saint-Gobainin vastuullisuustyöstä Suomessa.

Mika Pulkkinen on ISOVER Insulsafe® Puhallusvillasta vastaava myyntipäällikkö. Mika tietää puhallusvillasta kaiken sen, mitä siitä ikinä olet halunnut kysyä.

Anne Kaiser on Saint-Gobainin vastuullisuuspäällikkö Suomessa. Anne kehittää oman toiminnan vastuullisuutta sekä kestävän, ympäristöystävällisen ja käyttäjien hyvinvointia edistävän rakentamisen asiantuntijuutta Saint-Gobainilla.

Tuotteeseen voi tutustua Rakentaja.fi-verkkokaupan osastolla 2F.

15:00

Onnistunut ikkunaremontti

Tiivin tehtaan edustaja, Jussi Sirviö, Inwido Finland Oy

Usein ikkunoiden vaihtotarve herää kylmän ja vedon tunteen havaitsemisesta. Ikkunoiden ja ovien valinnalla voidaan vaikuttaa oleellisesti myös asumisviihtyvyyteen ja rakennuksen arvoon. Juuri nyt korjausrakentaminen kohdistuu pitkälle 1970- ja 1980-lukujen pientaloihin, joista moni on saanut uusien ovien ja ikkunoiden myötä kokonaan uuden ilmeen. Vaaleat sisävärit, suuremmat valoaukot, vaivaton tuuletus, auringonsuojalasitus ja tehokkaampi ulkomelun torjunta ovat hyviä esimerkkejä ikkunaremontille asetetuista osatavoitteista.

Tiivin tehtaan edustaja Jussi Sirviö on ollut mukana kartoittamassa ja toteuttamassa satoja ikkunaprojekteja. Hänen luennollaan lähestytään ikkunaremonttia tarvekartoituksesta, jonka pohjalta syntyy esitys kuhunkin kohteeseen sopivasta ikkunaratkaisusta.

Sujuva ikkunaremontti on ollut Tiivin ydinosaamista jo yli 40 vuoden ajan. Yrityksen taival sai alkunsa tarpeesta kehittää Suomen koteihin sopiva ikkuna, jota voitaisiin toimittaa mittatilauksena juuri asiakkaan toiveiden mukaan. Tänä päivänä Tiivi on Suomen tunnetuin ja halutuin ikkunamerkki, jonka ratkaisuja toimitetaan niin pientaloihin kuin vaativiin suurkohteisiin. Tiivillä on ainoana valmistajana ISO-9001 laatusertifioitu asennusprosessi.

Lisätietoja Tiivin osastolta 9F.

Sunnuntai 28.1.

11:00

ISOVER Insulsafe® Puhallusvilla – helppoa, kustannustehokasta ja vastuullista

Myyntipäällikkö Mika Pulkkinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser, Saint-Gobain Finland Oy

Tule kuulemaan, miten helppoa, kätevää ja kustannustehokasta yläpohjan lisäeristäminen ISOVER Insulsafe® Puhallusvillalla on. Luennon yhteydessä kerrotaan myös Insulsafe® Puhallusvillan ympäristövaikutuksista ja Saint-Gobainin vastuullisuustyöstä Suomessa.

Mika Pulkkinen on ISOVER Insulsafe® Puhallusvillasta vastaava myyntipäällikkö. Mika tietää puhallusvillasta kaiken sen, mitä siitä ikinä olet halunnut kysyä.

Anne Kaiser on Saint-Gobainin vastuullisuuspäällikkö Suomessa. Anne kehittää oman toiminnan vastuullisuutta sekä kestävän, ympäristöystävällisen ja käyttäjien hyvinvointia edistävän rakentamisen asiantuntijuutta Saint-Gobainilla.

Tuotteeseen voi tutustua Rakentaja.fi-verkkokaupan osastolla 2F.

11:30

Vältä virheet lämpöpumpun hankinnassa

Tuotepäällikkö Mika Nyström, Robert Bosch Oy

Lämpöpumpun hankinta on monelle haastava tehtävä. Luennolla saat varmuutta oikean lämpöpumpun valintaan sekä vältät yleisimmät virheet hankinnassa.

Mika Nyström on toiminut alalla yli 25 vuoden ajan. Mikalla on kokemusta ilmanvaihdosta, lämpöpumpuista ja LVI-asennuksista. Tule kuuntelemaan ja kysymään.

Lisätietoja Robert Bosch Oy:n osastolta 11B.

12:00

ABB-free@home – Kodin ohjauksella mukavuutta ja turvallisuutta asumiseen

Tuotemarkkinointipäällikkö Kari Pulkkinen, ABB Oy

Haluatko turvallisen, yksilöllisen ja mukavan kodin? ABB-free@home-kodinohjaus tarjoaa yksilöllistä asumismukavuutta, mikä perustuu älykkääseen ja yksilölliseen talon ohjaukseen. Ratkaisut tarjoavat mukavuutta, joustavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta asukkaiden toiveiden mukaisesti. Ratkaisulla ohjataan mm. valaistusta, lämmitystä ja ovipuhelimia myös etänä käyttäen mobiililaitteita.

Lisätietoja ABB Oy:n osastolta 31D.

12:30

Miten teen turvallisen kiinteistökaupan?

Lakimies, Juha Saarimäki, JuriNet Oy Kiinteistöjuristit

Kiinteistönkauppa on yleensä elämän suurimpia kauppoja. Myyjä on saattanut asua omassa talossaan jopa vuosikymmeniä. Hän on remontoinut ja huoltanut taloaan mielestään hyvin, mutta silti mieleen hiipii ajatus siitä, että uskallanko myydä kiinteistön. Julkisuudessakin on paljon puhuttu esimerkiksi hometaloriidoista, joista riidellään jopa vuosikausia. Turvalliseen ja onnistuneeseen kiinteistönkauppaan voi ja kannattaa panostaa etukäteen.

Messuilla aiheesta puhuu JuriNet Oy:n lakimies Juha Saarimäki, joka on erikoistunut kiinteistö-, asumis- ja ympäristönjuridiikkaan. Juha on työskennellyt pitkään esimerkiksi Suomen Omakotiliitossa lakimiestehtävissä ennen yksityiselle asianajoalalle siirtymistä. Juhalle on kertynyt runsaasti kokemusta asunto- ja kiinteistökauppariitojen hoitamisesta.

13:00

TYÖNÄYTÖS: Kalkkimaalit ja niiden erilaiset käyttömahdollisuudet

Toimitusjohtaja Markus Lehtimäki, Colornova Oy

 

13:30

Tekoälyn hyödyntäminen taloyhtiön lämmityksen dynaamisessa ohjauksessa

Kehityspäällikkö Anne Salonen, Fortum SmartLiving Solutions

Perinteisesti kiinteistöjen lämmitystä ohjataan ulkolämpötilan mukaan. Asuntojen lämpötiloihin ja asumismukavuuteen vaikuttavat kuitenkin moni muukin seikka mm. termostaattien säädöt, ikkunoiden tiivistykset, ilmankosteus ja asumistottumukset. Langattoman anturitekniikan ansiosta nykypäivänä kiinteistön lämmitystä pystytään ohjaamaan dynaamisemmin mm. mitattujen huonelämpötilojen, sääennusteiden sekä asukaspalautteen mukaan. Näin huonelämpötilat saadaan suositellulle tasolle sekä tasaisemmiksi, jolloin asumismukavuus ja sisäilman laatu paranee.

Anne Salonen kertoo luennossa miten tekoälyä ja IoT:tä voidaan hyödyntää taloyhtiön lämmityksen hallinnassa sekä ennakoivassa kunnossapidossa. Anne Salonen on työskennellyt Fortumilla lämmitysasioiden myynnin ja kehittämisen parissa yli kymmenen vuotta. Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja asumiseen ja työskentelyyn.

Fortum Markets Oy:n messuosasto on 10C.

14:00

Nykykeittiön mahdollisuudet ja innovaatiot

Sanna Siik-Keskisarja, Keittiömaailma Tammisto

Tule, kuule ja näe sisustus- ja keittiösuunnittelija, sisustusbloggari Sanna Siik-Keskisarjan esitys ja vastauksia kysymyksiin: Millaisia keittiötrendejä on Euroopassa ja miten trendit vaikuttavat kotimaisiin A la Carten ja Petran keittiömallistoihin ja keittiösuunnitteluun? Millaisia uusia innovaatioita, mekanismeja ja materiaaleja keittiöihin on tarjolla keittiöihin? Mitä ratkaisuja on tarjolla pienehköön keittiöön? Suunnittelun ja suunnitteluohjelman merkitys keittiön hankinnassa? Miten omilla valinnoilla voi vaikuttaa keittiön hintaan, remontin kustannuksiin ja miten keittiöremontti toteutetaan vaivattomimmin?

Keittiömaailman osastolla uutuuksia, keittiösuunnittelua (ota mitat mukaan), kokkailua ja maistiaisia! Tervetuloa!

Keittiömaailman messuosasto on 15B.

14:30

Valitse kattoremonttiisi luotettava kumppani?

King of Roofs 2018 -kilpailun voittaja

Kattoremontin tekeminen ei ole helppoa ammattilaisellekaan. Vaikeusastetta saattaa nostaa rakenteiden lisäksi esimerkiksi kohteen haastava sijainti. Kattoalan ammattilaiselta remontti onnistuu kokonaisvaltaisesti.

Ammattitaitoinen tiilikattoremontoija kartoittaa katon tilan ja remontin vaatimukset sekä suorittaa asennuksen turvallisesti ja kestävästi. Oikein toteutetun kattoremontin jälkeen kotisi on suojattu vuosikymmenien ajaksi.

Tule kuuntelemaan, mitä kattoremontin tekijän valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Lisätietoja Ormax Monier Oy:n osastolta 19C.

PAIKKAVARAUKSET

Sanoma Media Finland Oy / Rakentaja.fi
Jussi Ruotsalainen
messupäällikkö
Puh. 050 371 8567
jussi.ruotsalainen@rakentaja.fi

MESSUJEN SIJAINTI

Myyrmäki-halli
Raappavuorentie 8
01600 VANTAA
Katso sijainti kartalla

MUISTA MYÖS

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT