Rakenna & Remontoi -messut, Vantaa - Oletko rakentamassa, remontoimassa, sisustamassa tai vasta suunnittelemassa? Vai kuulutko taloyhtiön hallitukseen?

ESIINTYJÄT 2019

 

Perjantai 25.1. (taloyhtiöpäivä)

11:30

Rakentamisen ja remontoimisen sopimukset

Markus Talvio, lakimies, OTM, JuriNet Oy

Esityksessä käydään läpi rakentamisen ja remontoimisen yleisimpiä urakkasopimuksia sekä niihin liittyviä sudenkuoppia. Markus Talviolla on usean vuoden kokemus asianajoalalta erityisesti asunto- ja kiinteistökaupasta, kiinteistönvälityksestä ja niihin liittyvistä riita-asioista. Talvio on kysytty luennoitsija kiinteistönvälitykseen, kiinteistönkauppaan ja asunto-osakeyhtiölainsäädäntöön liittyvissä asioissa.

12:00

Putkiremontti on oikea hetki siirtyä kulutusperusteiseen vesilaskutukseen

Harri Perälä, myyntipäällikkö, Vercon Oy

Lämmin vesi on energiasyöppö: suihkussa euro valuu viemäriin kahdessatoista minuutissa, kun jääkaappi hurisee samalla rahalla kolme viikkoa. Nykyaikaisen kerrostalon energiasta lähes puolet kuluu veden lämmittämiseen, joten pienentynyt vesilasku näkyy suoraan myös energialaskussa.
Mittarien asentaminen laskee veden keskikulutusta noin viidenneksellä. Reaaliaikaisuus tehostaa vaikutusta entisestään ja vähentää kulutusta peräti kolmanneksella. Kun omat valinnat konkretisoituvat numeroiksi, on arjen tottumuksiin helppo tehdä muutoksia.

12:30

Näin lisäät käyttövesi- ja lämmitysputkistojen käyttöikää

Petteri Haapala, myyntiedustaja, Bauer Watertechnology Oy

Käyttövesiputkiston sisäpintaan tarttuneet kalkki- ja ruostekertymät muodostavat ajan saatossa paksun kerroksen, josta irrotessaan osa päätyy asukkaan vesilasiin. Kertymät vaikuttavat haitallisesti myös putkiston vedenpaineeseen, virtaukseen ja käyttöikään. Bauer Watertechnologyn kehittämä täysin kemikaaliton tekniikka pitää vesiputkiston puhtaana sekä mahdollistaa putkiston pitkäikäisyyden, toimintavarmuuden ja energiansäästöt. Tule kuulemaan, miten tämä innovatiivinen vedenkäsittelyratkaisu toimii.

Bauer Watertechnology Oy messuilla osastolla 34 D

13:00

Huoneistokohtaisen ilmanvaihdon ja etäohjauksen edut taloyhtiölle

Ali Aaltonen, koulutuspäällikkö, Vallox Oy
Mirva Komulainen, tekninen asiantuntija, Vallox Oy

Asukasystävällinen ja energiatehokas huoneistokohtainen ilmanvaihto helpottaa isännöitsijänkin työtä. Ilmanvaihtokoneiden rekisteröiminen maksuttomaan pilvipalveluun tuo myös rahallista säästöä, kun teknistä apua pystytään tarjoamaan etäyhteydellä. Valloxin koulutuspäällikkö Ali Aaltonen ja tekninen asiantuntija Mirva Komulainen tarjoavat konkreettisia esimerkkejä MyVallox Cloud -pilvipalvelun eduista.

Vallox Oy messuilla osastolla 16 A

13:30

Kattopinnoitteiden erot teräskatteilla

Jukka Torpakko, myyntipäällikkö, Ruukki Construction Oy

Ruukin myyntipäällikkö Jukka Torpakko kertoo messuluennossaan teräskatteiden ominaisuuksista, takuista, hintavaikutuksista ja käyttötarkoituksista eri pinnoitteilla sekä ekologisuuden huomioimisesta pinnoitteiden kehitystyössä.

Ruukki Construction Oy messuilla osastolla 18 B

14:00

Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?

Leevi Sundberg, projektipäällikkö, Keittiömaailma/VJ-Profit Oy, linjasaneerausmyynti

Linjasaneerausmyynnin vetäjä Leevi Sundberg esittelee Keittiömaailman palvelumuodon, joka tarjoaa hyötyä paitsi putkiremonttikohteen asukkaalle ja taloyhtiölle myös hallitukselle, isännöitsijälle ja putkiurakoitsijalle.
Tule kuulemaan, miksi osakkaan keittiösuunnittelu kannattaa ottaa osaksi hankesuunnitteluvaihetta ja miten keittiöremontit toteutetaan vaivattomimmin.

Keittiömaailma messuilla osastolla 15 B

14:30

Erilaiset putkisto- ja järjestelmäratkaisut putkiremonteissa

Perttu Havulehto, hankekehityspäällikkö, Uponor Suomi Oy

Putkiremontteihin eli linjasaneerauksiin on olemassa erilaisia ratkaisutapoja, joista sopivin kannattaa valita kiinteistön iän, tyypin ja saneerauksen laajuuden mukaan. Hankekehityspäällikkö Perttu Havulehto kertoo aiheesta messuluennossaan.

Lauantai 26.1.

11:00

Kodin sisäilma – hyvän ylläpito ja huonon korjaaminen

Asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin

Sisäilmainfopiste on vuonna 2002 perustettu, kuluttajille suunnattu neuvontamuoto. Sisäilmainfopisteen järjestöt järjestävät messulauantaina asiantuntijapaneelin. Paneelissa perehdytään kodin sisäilmanlaatuun, kosteus- ja homevaurioihin, terveyshaittoihin ja ongelmiin asuntokaupassa. Paneelin vetää rakennusterveysasiantuntija Tuula Syrjänen, OP toimitilapalvelu. Tuulalla on monen vuoden järjestötausta.

Panelisteina toiminnanjohtaja Hannele Rämö, Asumisterveysliitto AsTe ry. Rämöllä on omakohtaista kokemusta hometalosta sekä sen tuomista terveydellisistä ja taloudellisista ongelmista. Lakiasioiden asiantuntija, asianajaja ja varatuomari Kalle Pyrhönen ja Olli Holmgren ylitarkastaja, Säteilyturvakeskus STUK.

Lisätietoja ja keskustelumahdollisuus Sisäilmainfopisteen osastolla 20 D.

12:30

Jätevedet hallintaan helposti

Regina Kunnas, sidosryhmäpäällikkö, Vestelli Oy

Jätevedet ovat olleet viime aikoina paljon tapetilla – ne askarruttavat ja pelottavatkin kiinteistöjen omistajia, olipa sitten kyseessä omakotitalo tai kesämökki. Miten jätevesien kanssa oikein pitää toimia ja miksi? Mitä jätevedet sisältävät ja miten ne vaikuttavat luontoon? Miten suojella parhaiten omaa lähiympäristöä? Mitkä ovat jätevesilainsäädännön keskeiset vaatimukset? Tiukkaa tietoutta jätevesistä ja helpotusta ongelmiin asian kanssa painiville.

Vestelli Oy messuilla osastolla 16 B

13:00

Kaikki kiinteistöt ikuisesti kuiviksi SafeDrying-menetelmällä

Esa Tommola, hallituksen puheenjohtaja, SafeDrying Oy

Suomessa on satojatuhansia kiinteistöjä, joissa on ongelmia kosteuksien kanssa. Tekesin kanssa kehitetty uusi patentoitu SafeDrying menetelmä mahdollistaa kaikkien kiinteistöjen saamisen kuiviksi ja pitämisen ikuisesti kuivina. Menetelmää on käytetty menestyksellisesti mm. asuntoyhtiöiden, koulujen, päiväkotien terveyskeskusten ja omakotitalojen kuivaksi saattamiseen. Esityksessä paneudutaan esimerkkien avulla ongelmaisten kiinteistöjen kuivatuksiin.

SafeDrying Oy messuilla osastolla 2 H

13:30

Mitä remontissa tulee ottaa huomioon?

Perttu Sirviö, remonttimies, mediapersoona

Oletko aloittanut tai aloittamassa remonttia ja aiot toteuttaa sen itse? Tämä on tietoisku juuri sinulle. TV:stä tuttu Remonttipiiskuri Perttu Sirviö antaa luennossaan vinkkejä kaikille tee se itse -miehille ja -naisille, kuinka remontit saadaan vietyä läpi siten, ettei elämä ole ikuista rakennustyömaata. Miten remontissa eteen tulevat ongelmat ratkaistaan, milloin on paras pyytää ammattilainen apuun, mikä merkitys onnistumisen kannalta on remontin suunnittelulla, aikataulutuksella ja budjetoinnilla?

Pertulla on messuilla oma remonttinurkkaus Rakentaja.fi:n osastolla 2 M. Tervetuloa lauantaina ja/tai sunnuntaina kysymään vinkkejä omaan remonttiisi liittyen!

14:00

Keittiötrendit ja uutuudet Euroopasta 2019

Päivi Eloranta, myymälävastaava, Keittiömaailma Helsinki Fabianinkatu

Pääkaupunkiseudun Keittiömaailma –myymälöistä kymmenen huippusuunnittelijan tiimi tutustui uutuuksiin tammikuun LivingKitchen 2019 -messuilla Kölnissä. Uunituore kuvakooste parhaista keittiöstä ja suunnitteluideoista esitellään Rakenna & Remontoi -messujen esityslavalla. Tule kuuntelemaan Keittiömaailman suunnittelijoiden vinkit messuilta. Lisää ideoita ja tietoa A la Carte – ja Petra -keittiöuutuuksista kuulet osastollamme. Lämpimästi tervetuloa!

Keittiömaailma messuilla osastolla 15 B

14:30

Valitse kattoremonttiisi luotettava kumppani

King of Roofs 2019 -kilpailun voittaja

Kattoremontin tekeminen ei ole helppoa ammattilaisellekaan. Vaikeusastetta saattaa nostaa rakenteiden lisäksi esimerkiksi kohteen haastava sijainti. Kattoalan ammattilaiselta remontti onnistuu kokonaisvaltaisesti. Ammattitaitoinen tiilikattoremontoija kartoittaa katon tilan ja remontin vaatimukset sekä suorittaa asennuksen turvallisesti ja kestävästi. Oikein toteutetun kattoremontin jälkeen kotisi on suojattu vuosikymmenien ajaksi.

Ormax Monier Oy messuilla osastolla 19 C

15:00

Terve talo ja kaunis piha – valitse oikeat kiviainekset ja pihan päällysteet

Arttu Mattila, myyntineuvottelija, Rudus Oy

Pihan rakentaminen ja remontointi vaikuttavat talosi hyvinvointiin ja arvoon. Terve talo ja kaunis piha rakentuvat oikeanlaisten maa- ja kiviainesten varaan sekä täydentyy toimivilla pihakivillä. Hankalankin tontin saa muokattua toimivaksi pengertämällä pihaa muurikivillä. Tule kuuntelemaan vinkit oikeiden maa-ainesten valintaan, kosteudenhallintaan sekä pihan päällysteisiin.

 

Sunnuntai 27.1.

11:00

Terve talo ja kaunis piha – valitse oikeat kiviainekset ja pihan päällysteet

Arttu Mattila, myyntineuvottelija, Rudus Oy

Pihan rakentaminen ja remontointi vaikuttavat talosi hyvinvointiin ja arvoon. Terve talo ja kaunis piha rakentuvat oikeanlaisten maa- ja kiviainesten varaan sekä täydentyy toimivilla pihakivillä. Hankalankin tontin saa muokattua toimivaksi pengertämällä pihaa muurikivillä. Tule kuuntelemaan vinkit oikeiden maa-ainesten valintaan, kosteudenhallintaan sekä pihan päällysteisiin.

 

11:30

Lämmitysmuodon valinta omakotitaloon

Mikko Ranta, avainasiakaspäällikkö, Robert Bosch Oy

Lämmitysmuodon oikealla valinnalla voidaan säästää lämmityskuluissa huomattavia summia ja se voi olla rakennuksen elinkaaren aikana merkittävin syntyvä säästöerä. Boschin avainasiakaspäällikkö Mikko Ranta esittelee lämmitysmuodon valintaa omakotitaloon selkokielisesti sekä syntyvien säästöjen että muiden huomioon otettavien seikkojen näkökulmasta, jotta jokainen osaisi valita omaan kotiinsa parhaan mahdollisen lämmitysmuodon. Lämmitysmuodon valinnan tärkeydestä puhutaan osana omakotitaloprojektia niin uudisrakentajan kuin saneeraajankin näkökulmasta.

Robert Bosch Oy messuilla osastolla 11 B

12:00

ABB-free@home-kodinohjaus osana tulevaisuuden kotia jo nyt

Jani Soininen, aluemyyntipäällikkö, ABB Oy

Kuvittele tulevaisuuden koti, jossa mukavuus, turvallisuus, muotoilu ja energiatehokkuus yhdistyvät – jo tänään. Kaikki kodin hallittavat toiminnot, kuten valaistus, lämmitys, ilmastointi, ovipuhelin ja kaihtimet, on suunniteltu helpottamaan elämää ja tekemään arjesta älykkäämpää. Järjestelmämme avulla luot yksilöllisiä toiveisiisi ja elämääsi sopivia kokonaisuuksia. ABB:n asiantuntija kertoo, miten kodinohjaus on osana tulevaisuuden kotia, jo tänään.

ABB Oy messuilla osastolla 31 D

12:30

Asuntokaupan juridiset karikot

Kalle Pyrhönen, lakiasioiden asiantuntija, asianajaja, varatuomari

Asunnon ostaminen ja myyminen on aina taloudellisesti merkittävä sopimus, useimmille suurin koko elämän aikana. Taloudellisen arvon vuoksi sekä myyjän että ostajan tulee olla tietoisia kauppaan kuuluvista oikeuksista sekä velvollisuuksista. Myyjän asemassa keskeisintä on täyttää tiedonantovelvollisuus, kohteen tulee vastata siitä annettuja tietoja. Ostajan kannalta keskeistä on kohteen tarkastaminen ennen kauppaa. Ostaja ei voi virheenä vedota seikkaan, jonka hänen voidaan olettaa tienneen tai havainneen tarkastuksessa ennen kauppaa. Myöhempien ongelmien välttämiseksi, kauppakirjan tekemiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kauppakirjaan tulee kirjata osapuolten oikeudet ja velvollisuudet mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

Sisäilmainfopiste messuilla osastolla 20 D 

13:00

 

Aurinkopaneeleiden hankkiminen kotiin on järkevä sijoitus

Suomen Aurinkotekniikka Oy

Aurinkosähkövoimala on huoltovapaa järjestelmä, joka tuottaa ilmaista ja päästötöntä sähköä. Aurinkopaneelien toiminta perustuu kirkkauteen ja tehokkain aika aurinkosähkön tuottamiseen on helmikuusta lokakuun loppuun.

Suomen Aurinkotekniikka Oy messuilla osastolla 6 C

 

13:30

Mitä remontissa tulee ottaa huomioon?

Perttu Sirviö, remonttimies, mediapersoona

Oletko aloittanut tai aloittamassa remonttia ja aiot toteuttaa sen itse? Tämä on tietoisku juuri sinulle. TV:stä tuttu Remonttipiiskuri Perttu Sirviö antaa luennossaan vinkkejä kaikille tee se itse -miehille ja -naisille, kuinka remontit saadaan vietyä läpi siten, ettei elämä ole ikuista rakennustyömaata. Miten remontissa eteen tulevat ongelmat ratkaistaan, milloin on paras pyytää ammattilainen apuun, mikä merkitys onnistumisen kannalta on remontin suunnittelulla, aikataulutuksella ja budjetoinnilla?

Pertulla on messuilla oma remonttinurkkaus Rakentaja.fi:n osastolla 2 M. Tervetuloa lauantaina ja/tai sunnuntaina kysymään vinkkejä omaan remonttiisi liittyen!

14:00

Keittiötrendit ja uutuudet Euroopasta 2019

Päivi Eloranta, myymälävastaava, Keittiömaailma Helsinki Fabianinkatu

Pääkaupunkiseudun Keittiömaailma –myymälöistä kymmenen huippusuunnittelijan tiimi tutustui uutuuksiin tammikuun LivingKitchen 2019 -messuilla Kölnissä. Uunituore kuvakooste parhaista keittiöstä ja suunnitteluideoista esitellään Rakenna & Remontoi -messujen esityslavalla. Tule kuuntelemaan Keittiömaailman suunnittelijoiden vinkit messuilta. Lisää ideoita ja tietoa A la Carte – ja Petra -keittiöuutuuksista kuulet osastollamme. Lämpimästi tervetuloa!

Keittiömaailma messuilla osastolla 15 B

14:30

Jätevedet hallintaan helposti

Regina Kunnas, sidosryhmäpäällikkö, Vestelli Oy

Jätevedet ovat olleet viime aikoina paljon tapetilla – ne askarruttavat ja pelottavatkin kiinteistöjen omistajia, olipa sitten kyseessä omakotitalo tai kesämökki. Miten jätevesien kanssa oikein pitää toimia ja miksi? Mitä jätevedet sisältävät ja miten ne vaikuttavat luontoon? Miten suojella parhaiten omaa lähiympäristöä? Mitkä ovat jätevesilainsäädännön keskeiset vaatimukset? Tiukkaa tietoutta jätevesistä ja helpotusta ongelmiin asian kanssa painiville.

Vestelli Oy messuilla osastolla 16 B

15:00

Miten ehkäistä kellarin kosteusvauriot?

Mikko Aalto, myynti ja tekninen neuvonta, Muottikolmio Oy

Maanvastaisten rakenteiden lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytyksenä on täydellinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisuuden katkaisusta ja lämmöneristyksestä. Tule kuulemaan miten tämä toteutetaan.

Muottikolmio Oy messuilla osastolla 14 C

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT